03. 04. 2016.

Svakodnevna makeup rutina



Pozdrav svima :)
I ovog puta jedan malo drugačiji post. Napisat ću vam nešto o svojoj svakodnevnoj makeup rutini.


Svakodnevna makeup rutina kod mene podrazumijeva uglavnom dnevni makeup za odlazak na fax, do grada, shopping i slično, a za nanošenje šminke mi treba cca 15 – 20 min.
Pa krenimo!
Prije nanošenja bilo kakvog makeupa nastojim nahraniti kožu i pripremiti je. S obzirom da sam dugo godina imala problem s izrazito suhom kožom, ovaj dio nisam smjela preskakati. U zadnjih par mjeseci se sve iz temelja promijenilo te mi je T zona postala ludo masna, no i dalje sam vjerna hranjenju kože.
Krema koju koristim i kojoj sam dugo vjerna je Argan & Goat's Milk dnevna kremica od Eveline Cosmetics. Fino miriši, brzo se upije, nahrani kožu i spremna sam za drugi korak.


Argan & Goat's Milk dnevna krema (Eveline Cosmetics)



Drugi korak je puder.
Godinama sam koristila Revlonov Colorstay, jer mi je jedino on bojom odgovarao. No, kako nikad nisam imala problema s tenom, s vremenom sam shvatila da mi nije potreban tako težak puder i odlučila se na promjenu. Uzela sam Catrice Nude Illusion puder u nijansi  010 Nude Ivory. Bio je odličan sve dok nisu počele promjene s mojom kožom. Sad mi se T zona jako brzo zasjaji, međutim još uvijek ga koristim dok ne naiđem na neku zamjenu. Puder nanosim kistom na koji prethodno našpricam MAC Fix+.


Mac Prep + Prime Fix+, Catrice Nude Illusion Puder (010 Nude Ivory)



Sljedeći korak mi je nanošenje rumenila i highlightera. Najčešće koristim Makeup Revolution paletu rumenila Sugar and Spice, za koju uskoro slijedi recenzija, dok kao highlight gotovo uvijek koristim neki od highlightera iz Carli Bybel palete koja je recenzirana ovdje.


Makeup Revolution Sugar and Spice paleta rumenila, Carli Bybel BH Cosmetics paleta



Kad si uzmem dovoljno vremena za šminkanje volim nanijeti eyeliner. Koristim Eveline Celebrities Eyeliner. Od maskara koristim dvije maskare. To su Pupa Ultraflex maskara koja je recenzirana ovdje i Essence I love extreme maskara. Kako jedna produžuje i uvija trepavice, a druga daje volumen u većini slučajeva ih koristim zajedno, ali nekad i odvojeno.


Pupa Ultraflex Maskara, Eveline Celebrities Eyeliner, Essence I love Extreme Maskara



Na kraju uvijek fiksiram puder. Koristim Essence all about matt! kompaktni puder za fiksiranje. U konačnici na usta uvijek nanosim balzam o kojem sam ovisna i nigdje ne idem bez njega. Koristim Maybelline Baby Lips balzam, a potom nanosim neki od nude ruževa koje najčešće koristim kad se radi o dnevnim lookovima.


Max Factor Simply nude 725, Golden Rose 98, Maybelline Bare to be bold 620, Maybelline Baby Lips Hydrate, Essence Nude love 11, Essence Oh so matt! 15



To bi bilo to od mene i moje svakodnevne makeup rutine.



Što uključuje vaša makeup rutina? Postoji li i kod vas neki proizvod bez kojeg ne možete zamisliti svoju svakodnevnu makeup rutinu?

Doris

4 komentara:

  1. Sviđa mi se post. CB paleta je prekrasna, ppsebice su lijepe boje highlightera u njoj. MUR također, znam da si mi jednom prilikom napisala kako ti je stigla paleta. Vidim da si zadovoljna njome i baš mi je drago. Voljela bih čitati detaljnije o fiksatoru. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti! :D
      Super zadovoljna sam s CB paletom, a slijedi recenzija palete rumenila.
      Jesi mislila na Essence fiksator ili na MAC Fix+?

      Izbriši
  2. Suosjećam u potpunosti s tobom, jer se i meni koža u zadnje vrijeme ludo masti i gotovo svaki puder samo sklizne. Svakako bih ti preporučila mat pudere, duže drže bez sjaja iako ga i tu ima. Catrice mat Mousse je moj favorit, ali nije loš ni Bourjois Air mat. Uskoro planiram probati i Rimmel pjenasti matirajuci, pa se nadam da će i on biti tu negdje i rangu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma meni najveći problem pri izboru pudera predstavljaju te boje, jer sam stvarno kao duhić, pa eto ako naiđeš na neku tako svijetlu nijansu, a da je mat, slobodno dojavi, bila bih ti zahvalna :D

      Izbriši