15. 11. 2016.

COSRX Low PH Good Morning Gel Cleanser | RECENZIJA


Bok drage moje! Donosim vam recenziju jedne umivalice, a kako mi se svidjela pročitajte u nastavku :)

Ovaj COSRX gel čistač sam naručila sa Roseroseshop stranice gdje često možete pronaći korejske proizvode po nešto nižim cijenama nego na eBay-u i ostalim shopovima. Ipak, budite na oprezu jer je zato poštarina nešto viša. Ja sam sve zbrojila i oduzela i zaključila da sam u plusu. Uz to, presudile su sheet maske koje su se na stranici mogle naći i za dolar, dok su na ebayu cijene nešto više, a izbor jako ograničen nasprem Roseroseshop-a.

Na slici ispod je moj prošli azijski new in, a polako spremam i drugi :) Na blogu možete pronaći i recenziju Skinfood Black Sugar Strawberry Mask Wash Off-a.


COSRX je korejska kompanija. COS stoji za kozmetiku, a RX za recept, tretman, rješenje. Predstavljaju se kao efektivna kozmetika s prirodnim komponentama baziranim na dermatologiji.

Pakiranja su im jednostavna, a cijene pristupačne. Vizija im je maksimizirati dobre komponente, a minimalizirati štetne sastojke i sve to unutar razumljivog cjenovnog ranga.

Malo je reći da sam se zaljubila u COSRX.

Izvor: COSRX


Da nastavimo s COSRX Low PH Good Morning Gel Cleanser-om...

Cijena mu se kreće oko 10$, a ja sam svoj primjerak uzela na akciji (čestoj na Roseroseshop-u) i platila 5.5$. U standardnoj plastičnoj tubi dolazi 150 ml proizvoda.

Ambalaža je jednostavna bijela sa plavim i žutim detaljima, kroz otvor tubice se vrlo lako dozira količina proizvoda.

Karakterizira ga oštar miris čajevca koji bi nekima mogao smetati. Osobno ne volim jake mirise, ali ovaj je prirodan i ne smeta mi uopće, dok bi se da je ovako jak i sladak ili cvjetni, udavila. Uz to, dobro dođe ujutro za razbuđivanje.

Sastav
Ova umivalica je nazvana Good Morning zato što je dovoljno nježna za jutarnje čišćenje, ali iz svog iskustva znam da je dostatna i za večernju uporabu. Jedan ogromni plus joj je to što ima nizak pH, što pak znači da ne ugrožava kožnu barijeru i ne lišava kožu njenih prirodnih ulja (čitaj: ne isušuje).

COSRX kaže da su zvijezde sastava su pročišćavajući botanički sastojci i blage kiseline, a umivalica je sposobna i za skidanje šminke te ostataka ulja (pogotovo korisno ako koristite dual cleanse metodu). Pogodna je i za osjetljivu i suhu kožu.

Ono što je karakteristično za umivalice niskog pH, slabo se pjeni. U čudesnom svijetu korejske kozmetike zato postoje foaming nets, koje će vam pomoći dobiti sapunicu ukoliko je to vaš jam.


Ovu umivalicu koristim religiozno zadnja 2 mjeseca i iskreno nemam potrebu mijenjati ju. Druga je stvar što sam strašno znatiželjna što se tiče korejske kozmetike i sigurno ću isprobati još pokoju.

Koristim ju tako da gel umasiram u šminku kako bi ju fino otopio, a zatim smočim ruke, izmasiram lice i tako ju još razgradim te sve isperem. Gel nije toliko čudotvoran da će skinuti svu šminku koju natrpam na sebe iz prve pa onda da budem sigurna, na mokro lice dodam još malo gela.

Kada zatim nanosim toner na vatici, uvjerim se da je lice čisto. Nakon čišćenja me koža ne zateže niti je isušena te nema nikakvog neugodnog osjećaja ako kojim slučajem zalutam i ne nastavim odmah sa svojom rutinom.

Jedino mu mogu zamjeriti što me ponekad zapeku oči kada s njime skidam maskaru, a ponekad ne iz nekoga razloga. Kada bolje razmislim, na njemu ni ne piše da je namijenjen skidanju šminke s očiju, samo sam ja ljena koristiti dva proizvoda pa rađe potrpim.




Osim ove umivalice, testiram i Natural BHASkin Returning A-sol sa visokim udjelom propolisa. Ima još nekoliko COSRX proizvoda koji su stekli ili stječu status kultnih favorita, a jedan od njih je Blackhead Power liquid koji sigurno kupujem u jednoj od sljedećih narudžbi.





Jeste li probali neki COSRX proizvod?



Rebecca

4 komentara:

  1. Nisam isprobala njihove proizvode... ali definitivno sam napokon krenula u isprobavanje korejske rutine njege lica i moram priznati da i vidim i osjetim razliku.... isprobati ću i ovu umivalicu sigurno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Također, usudim se reći da mi je koža odlična nasprem proteklih godina, ali ima još puno prostora za napredak :)

      Izbriši
  2. Super sto pises o raznim korejskim brendovima. Ja znam samo par poznatijih njihovih brendova, pa nikad i ne pogledam ove druge. Narucivala sam vec od njih sa ebay-a, i uzecu ovo u razmatranje kad budem sledeci put narucivala!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo imam na otvoreno jedno 30 tabova na kompu +toliko spremljenih raznih linkova što sa shopova što recenzija... Trenutno sam uzbuđenija oko njege lica nego šminke i malo je reći overwhelmed sa svim tim informacijama, ludim sastojcima i svašta nešto :D Sve bi odjednom pokupovala najrađe, a sa ovim studentskim budžetom teško!

      Izbriši