15. 12. 2016.

MISSHA Konjac (White Clay) | RECENZIJA


Bok! U ovom postu vam pišem o spužvici za čišćenje lica, a kakvi su moji dojmovi, pročitajte u nastavku.



Konjac spužica punog naziva Natural Soft Jelly Cleansing Puff (White Clay) kupljena je na Roseroseshop-u za svega 2.08 dolara. postoji i crna verzija sa ugljenom.

Konjac spužva je prirodna spužva koja se dobiva od biljke koja raste u Aziji. Ima vrlo veliku moć upijanja pa kada se spužva zasiti vodom, njena površina bude prekrivena vodenim slojem koji oblikuje barijeru između spužve i kože. To znači da koža nikada nije u izravnom kontaktu s vlaknima i to uvelike smanjuje rizik od bilo kakve štete ili iritacije kože od prekomjernog pilinga. Taj vodeni sloj je blago alkalan i tako uravnotežuje pH naše kože i učinkovito uklanja masnoću, prljavštinu o mitesere iz pora, čak i u odsutnosti sapuna i sredstva za čišćenje.

Informativno, znam.
Spužvica dolazi vlažna. Ipak, nakon prvog korištenja, spužvica se osuši te ju je potrebno ponovno vlažiti pred iduću uporabu.

Obavezno ju nakon korištenja isperem u toploj vodi, što je kažu dovoljno za održavanje. Ako ju kao ja koristite skupa sa nekom umivalicom, možete očekivati da će se nešto brže istrošiti, ali meni to ne smeta jer ju rađe mijenjam češće kako bi bila sigurna da je higijena spužvice na razini.

Dolazi i sa končićem koji je vrlo praktičan za sušenje. Ja svoj konjac nakon što završim sa čišćenjem lica objesim oko micelarne.


E sada moj sud nakon što sam ju koristila nešto više od mjesec dana.

Ja osobno čišćenje lica rađe obavljam sa blagim spužvicama nego trljanjem dlanovima, a pogotovo sada kada koristim COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser (recenzija) koji se upravo zbog nižeg pH slabije pjeni. Uz spužvicu mi je potrebno manje proizvoda. Korištenje samoga konjaca preferiram ujutro kada nemam tonu šminke za skinuti već samo sebum.

Ne bih rekla da je ova konjac spužvica napravila nešto revolucionarno za moju kožu, ali opet bila je dovoljno blaga da joj u tom periodu i svakodnevnim korištenjem ne našteti. Volim misliti da kružnim pokretima konjac-om potičem mikrocirkulaciju kože :D

Dvoumila sam se bi li pisala ovu recenziju baš zato što ne mogu reći da sam potpuno oduševljena ili potpuno razočarana. Na kraju krajeva, bila sam zadovoljnija Volo spužvicom iz jadranskog mora, a nakon nje koža lica ostaje mrvicu glađa. To ne znači da nakon runde isprobavanja drugih alata neću ponovno kupiti neku izvedenicu Konjac spužvice! Na vama je da prosudite što bi više odgovaralo vašoj koži lica, a ja mislim da je ova spužvica idealan alat za ljude sa osjetljivom kožom koji si ne mogu dopustiti korištenje uređaja poput Clarisonic-a i slično ili za one koji kao i ja vole na dnevnoj bazi raditi blaaage pilinge.


Koja pomagala koristite pri čišćenju lica? Imate li iskustva sa Konjac spužvicama?



Rebecca

1 komentar:

  1. I meni su ove stvarcice super! Kada sam prvi put kupila ebelinov konjac bas mi je bilo lepse lice, tj videla sam promenu, a sto ga vise koristim ne primecujem nista posebno. U svakom slicaju prija mi, sto ti kazes bar mislim da mi podstice cirkulaciju. :D
    Kupovacu ih i dalje, vrv cu neki skuplji sada da probam, pa da vidim ima li ikakve razlike.

    OdgovoriIzbriši