05. 06. 2016.

Kistići | EBAY KRONIKE 3


Bok :) Znam da već i ptice na grani znaju da se na Ebay-u mogu pronaći povoljni kistići koji sasvim solidno obavljaju svoju dužnost, a ako ne i više od toga, ali kako ih ne uključiti u ove kronike?




Prvi kistić koji sam naručila još pred koju godinu je bio ovaj ravno rezani kist za podlogu, kopija Real Techniques Stippling Brush-a. Na bespućima interneta se za te kopije može naći milijun i jedna riječ hvale, no meni taj kist nije bio ništa revolucionarno. A i sasvim sam sigurna da nije stvar u tome što je kopija, nego jednostavno njegovom obliku koji mi ne paše. U međuvremenu sam postala vlasnica originalnog RT Expert Face Brusha i njega obožavam.

Ipak, moram reći da sam mu se često znala vratiti da provjerim ako mi sa drugom podlogom više paše i kroz svo to vrijeme mislim da mu jedna dlaka nije pala s glave. Stvarno se dobro drži!

Link nažalost nemam pošto ga nisam sama naručivala, ali mislim da je ovakvih kistića na Ebay-u najviše, što single što u setovima pa ga ne možete fulat.



Također kopija RT kistića. Ovaj bi trebao biti Contour Brush. Da vam kažem odmah da mi je ovo najdraži kist, toliko da sam razmišljala uzeti i original, ali se pitam ima li uopće potrebe.

Kistić je srednje veličine, također mekanih dlaka koje ne ispadaju ni struganjem o Brush Egg. Upravo ta njegova veličina ga čini idealnim za sve. Koristim ga najviše za puder u prahu, taman je za okoloočno područje zato što se stanjuje prema kraju. Super je za nanošenje bronzera, a može poslužiti i za precizniji nanos rumenila.

Moguće je njime nanositi i highlighter, ali ću u te svrhe naručiti tanji Setting Brush koji će biti puno precizniji u tom zadatku.

Kist sam naručila od ovog sellera za nešto manje od 2 dolara.



Idući na redu je bio fan brush. Kako nisam znala hoće li mi ovaj oblik kista odgovarati za highlightanje, naručila sam jedan jeftini za probu. Kist je dosta velik i nešto deblji nego li sam ja to zamislila pa me to u početku odbilo, ali otkad sam ga izvukla iz ladičice sa šminkom i isprobala, rado ga koristim za lagani nanos highlightera na obraze. Za ostala područja mi nije dovoljno precizan. Mekan je i fluffy (hrvatska riječ? :D).

Naručila sam ga ovdje za manje od dolara.



Ovaj set bi trebao sadržavati kopije nekih Mac kistova. Točnije, jedan od njih bi trebao biti famozni Mac 217 kist za blendanje. Dok sam istraživala, na internetu sam našla neke cure koje zbilja tvrde da je kist oblikom jako sličan Mac-ovom te da je lijepo s njime raditi. Ja ili nisam našla dobrog sellera ili ne znam.

Ovi kistići su ogromni. To uvelike utječe na preciznost kod nanošenja ili blendanja sjenila. No dobro, već ću im naći namjenu, bilo to precizno nanošenje highlightera, neki umjetnički lookovi ili što već. Dlake su mekane, no neke strše i za razliku od prethodnih, nešto ih i ispada.

Naručila sam ih od ovog sellera, tako da njega preskočite :D

Slika za usporedbu: Bipin kistić i Ebay ''Mac 217''

To bi bilo to od mojih jeftinih kineskih kistića. Ako vas zanima što se još naručivalo i je li se isplatilo, bacite oko na prethodne kronike: ovu sa stalcima, neseserom, ogledalom, Brush Eggom ili umjetnim trepavicama. A naravno da slijedi još i nakit, satovi, crop topovi... :)

Koje vi kineske kistiće posjedujete? Preporučate li štogod?

Rebecca

Broj komentara: 6:

  1. Ebay verzija setting kista je meni toliko dobra da imam dva. Jednim blendam tekući korektor ispod očiju, a drugim nanosim highlighter, i obe funkcije odrađuje savršeno. Vidila sam da ga se sad može iskopat za dolar pa eto :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Pametno. Definitivno narucujem još jedan kako nebi morala više paziti da obavim sve sa transparentnim puderom prije bronzera :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Imam ebay kist za tekući puder i sjenilo.
    Moram jos naručiti par komada. Ali nikako odabrati. Prevelika ponuda haha
    Ja naručujem svašta s eBaya. bas volim to. Naručujem odjeću i torbice. Dodatke razne. Dječje stvari i zadovoljna sam. 😀

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prevelika ponuda i onda zalutam i nađem još 7 drugih nepotrebnih stvari koje bi mi mogle zatrebati :D

      Izbriši
  4. prije jedno 4 godine kada sam prvi put narucila kopije 227 kistova bili su odlicni, prije nekoliko mjeseci narucim ponovo kopije i nisu mi ni priblizno dobre kao prve. cudno stvarno

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda je onda to bila neka stara recenzija. Šteta :)

      Izbriši