26. 08. 2016.

AUSSIE Miracle dry shampoo | RECENZIJA


Bok! Ja sam o suhim šamponima pomalo ovisna i više ne želim živjeti bez njih. Jesu li ovi Aussie proizvodi vrijedni vašeg vremena, saznajte u nastavku posta :)

Prvi i jedini ovakav šampon koji sam koristila je onaj marke Batiste. Probala sam sve dostupne mirise, inačicu koja obećava volumen kose te onaj za smeđu kosu (jedino mi nije kliknuo ovaj namjenjen dobivanju volumena jer lagano zalijepi kosu kao teški lak). Jednostavno su toliko dobri da nisam imala potrebu ikada gledati u druge.

Prije desetak dana kada sam kupovala stvarčice za putovanje u Prag, uočila sam ove manje, putne bočice suhog šampona. Iako se definitivno više isplati full size proizvod, za put obavezno sve proizvode koje mogu ponesem u putnim pakiranjima ili ih pretočim u svoje mini bočice (Muller, Kiko) jer sve što nosim mora stati u jedan veći i jako praktični ruksak sa puno odjeljaka. Kada razmislim, taj je bio posvuda.

Ove bočice sadrže 65 ml/43 g, a cijena u Dm-u iznosi 19.90 kuna. U većem pakiranju dobivate 180 ml/120 g proizvoda za 29.90 kuna.

Nanosim ih tako da našpricam kosu pri tjemenu te ih lagano umasiram. Po njihovoj preporuci, kosa bi se trebala i rasčešljati no ja to ne radim.

AUSSOME VOLUME 
- čudesni suhi šampon za tanku, rijetku kosu
- osvježava i povećava upravljivost tankom kosom
- uvelike podiže od tjemena
- sadrži ekstrakt sjemena jojobe 

Na brzinu sam ih proguglala i uvidjela da na nekim beauty stranicama Aussome Volume ima zvjezdicu više pa je odluka pala na njega. Bila je pomalo brzopleta,  jer mi je tek doma palo na pamet kako bi i ovaj mogao ljepiti kosu. Nažalost se nisam prevarila. Kosa nakon korištenja djeluje čišće, ali je kao zapetljana, dosta je teško kroz nju provući  prste. Dodatni volumen nisam primjetila.

Aussome Volume nema očaravajuć efekt, a bome ni miris. Težak je i umjetan. Uopće ne znam s čime ga usporediti da bi vam to dočarala.

MEGA INSTANT
- čudesni suhi šampon za normalnu i masnu kosu
- eliminira mast i oživljava opću ''prekrasnost'' vaše kose u nekoliko minuta
- na brzinu čisti i osvježava
- sadrži ekstrakt sjemena jojobe

Naravno da sam nešto zaboravila spakirati pa sam završila u jednoj njihovoj drogeriji i slučajno uočila ove suhe šampone po gotovo duplo manjoj cijeni. Ugrabila sam si Mega Instant kako bi mogla donijeti bolji sud o suhim šamponima ovog brenda.

Mega Instant krasi nešto bolji miris, jednako dobro ''pranje'', ali ono što me najviše razočaralo kako također zalijepi kosu (doduše u puno manjoj mjeri).


Ah da, zanimljivo mi je što je sadržaj ovih šampona potpuno proziran i ne morate se bojati da će vam tjeme izgledati kao da imate perut ako pretjerate. Ja sam sa Batiste-om svoju lekciju naučila i pronašla mjeru, a za plavuše, brinete i tamnije brinete u ponudi imaju i obojene verzije.

Obožavam suhe šampone iz razloga što mi mogu odgoditi pranje kose za još jedan dan. Isto tako taman dođe kada želite podići kosu u rep, pletenicu, half bun, a kosa vam nije svježe oprana, što se kod takvih frizura lako primjeti. Općenito, preporučila bi ga i ako jednostavno želite bolji grip kada radite neku frizuru. Jedino što je moja preporuka Batiste :)


Koristite li suhe šampone kada ste u stisci? Koje? :)



Rebecca

Broj komentara: 5:

  1. Batiste je najbolji definitivno :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Što nisu bili skuplji? Batiste mi je super, a ove sam htjela isprobati samo mi se činilo da im je cijena bila dosta viša prije :/ Ako kažeš da je Batiste bolji, ostajem pri tome, ionako mi mijenjanje suhih šampona još nikad nije donjelo pozitivno iskustvo, a i Aussie proizvodi su mi grozno isušili tjeme jednom prilikom!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sigurno su ove cijene bile jer sam si slikala da znam napisati :)Vidiš nisam do sada imala iskustva s njima, a koliko sam vidjela pohvala toliko sam vidjela i pokuda pa bolje zaobici.

      Izbriši
  3. Za sada su mi se Klorane i Schauma suhi šamponi pokazali najboljima. S obzirom na tvoju recenziju, zaobići ću Aussie. :)

    OdgovoriIzbriši