05. 09. 2016.

HASK ulja i maska | RECENZIJA


Bok! Što mislim o Hask proizvodima i još neke sitnice, saznajte u nastavku! :)


Imam osjećaj da u posljednje vrijeme više pišem o kosi nego dekorativi i preparativi. Razlog tome je što tijekom ovog ljeta nisam pretjerano kupovala šminku, ono što jesam ili je spomenuto ili nije zanimljivo. Što se tiče preparative, sva sam se zaplela u korejski način njege lica te sam neke paketiće već primila i počela lagano uvoditi u rutinu, a neke još (jedva) čekam. Stvarno imaju šarenilo odličnih proizvoda kao odgovor na sve naše zahtjeve. Stay tuned :D


A što se tiče Hask-a...

Danas ću vam reći nešto o tri različita ulja (Argan, Macadamia, Keratin) i jednom deep conditioner-u (Argan). Ulja i šamponi su dostupni u Kozmo drogerijama, dok sam masku, odnosno deep conditioner pronašla jedino u Mulleru.

Proizvodi su slobodni od parabena, sulfata, alkohola i umjetnih boja.

LINIJA NA BAZI KERATINA

Keratin vraća živost neposlušnoj i tretiranoj kosi, obnavlja oštećene vrhove te oblikovanje kose čini puno lakšim. Daje potrebnu vlagu za zdrav izgled kose i zanosan sjaj. Linija je idealna za tanku, oštećenu ili obojenu kosu. Prožeta voćnim mirisom anisa.

LINIJA NA BAZI ARGANOVOG ULJA
Također poznato kao “tekuće zlato”, Arganovo ulje iz Maroka prepuno je vitamina i antioksidansa, koji obnavljaju kosu, daju joj potrebnu njegu te neizostavan i uvijek željeni sjaj. Linija je idealna za suhu, oštećenu ili obojenu kosu. Prožeta osnažujućim mirisom citrusa.

LINIJA NA BAZI ULJA MAKADAMIJE
Ulje makadamije bogato je ultrahidratantno ulje. Obilje hranjivih tvari i esencijalnih masnih kiselina pomaže da kosa bude meka, podatna i sjajna. Linija je idealna za suhu, oštećenu i tretiranu kosu. Prožeta orašastim mirisom vanilije.


ULJA
Sa uljima sam se prvi put susrela još prije nekoliko mjeseci kada su stigla u Kozmo, zaintrigirala su me pa sam se nakon kratkog istraživanja i dobrih recenzija odlučila isprobati ih. Taman je bila neka akcija na proizvode za njegu kose pa sam ugrabila sve 3 vrste. Standardna cijena im je 21 kunu, a u plastičnoj epruvetici se nalazi 18 ml proizvoda.

Kapica koja se samo podigne možda ne djeluje kao najsigurnije rješenje, ali jako je čvrsta i nikada mi se nije dogodilo da su ulja iscurila, a puno su proputovala u torbicama. (Nekako su i ona postala stalna postava moje torbice.)

Keratin protein (zaglađivanje i sjaj), argan (regeneriranje i sjaj), macadamia (hranjenje i sjaj kose)
 
Iako je svaka verzija namijenjena nekom drugom problemu, ja zaista nisam primjetila neku razliku u djelovanju. Sva tri kao svojstvo imaju brzo upijanje, sva tri olakšavaju raščešljavanje kose te ju zaglađuju. Kosa bude sjajnija, ali ne i masnija.

Jedino što ih razdvaja je miris. Dok Argan miriši prekrasno, citrusno i svježe, Macadamia možda mrvicu preumjetno i slatko, Keratin ima užasno težak miris koji me je uspio odbiti od daljnjeg korištenja. Zapravo taj miris i nije toliko loš u početku, ali se u dodiru s mojom kosom razvije i postane pretežak za moj nos.

Moja kosa i nije u toliko lošem stanju (s obzirom na sve što je prošla), ali vrhovi su mi suši nego ostatak pa su sukladno tome skloni petljanju. Korištenje ulja mi uvelike olakšava feniranje i raščešljavanje. Ponekad (pogotovo nakon izlazaka iz kojih se uvijek vratim zapetljana) ulje nanesem i na češalj kako bi mi olakšalo taj proces.

Sastav

DEEP CONDITIONER

Zanimljivo je da Kozmo drži više različitih Hask proizvoda, ali ne i maske, a moj Muller samo maske. I to jedino Argan i Keratine verziju. Nažalost, Keratine me strah uopće isprobavati nakon što sam svjedočila mirisu ulja s keratinom.

Deep conditioner dolazi u mekom pakiranju od 50 ml, a cijena mu također iznosi 21 kunu.
Kako pakiranje nije najpraktičnije, ja sam proizvod iscijedila u praznu kutijicu maske iz Lush-a. Tako nema straha od curenja i gubljenja proizvoda. Miris odgovara mirisu ulja s arganom, citrusan je i svjež.


Nikada nisam bila dosljedna u korištenju maski za kosu. Razlog tome je valjda što još nisam pronašla neki proizvod koji čini bitnu razliku, a koja se osjeti i nakon idućeg pranja. Čim sam prvi puta nanijela ovu masku, primjetila sam instantno omekšavanje kose i lakoću prolaženja češlja. (Kosu češljam dok su na njoj regenerator ili maska jer je u suprotnom mokra vlas osjetljiva i sklona pucanju). Oduševljena sam bila i nakon sušenja, a bome razlika je bila osjetna i nakon idućeg pranja pri kojem nisam koristila ovaj proizvod.

Za razliku od nekoliko maski koje sam prethodno koristila, tjeme mi se ne zamasti ništa brže uz  njeno korištenje.

Ukratko, ja sam prezadovoljna kako ova maska nahrani kosu te olakša rukovanje s njom. Za 20ak kuna i uz bogato nanošenje imam proizvoda dovoljno za minimalno 5 korištenja, možda sam malo i rekla.

Sastav




Primjećujem da mi je u posljednje vrijeme kosa podatna, manje se petlja te više sjaji. Kako ništa drugo u svojoj rutini nisam mjenjala, za to zahvaljujem ovim proizvodima. Ulje s arganom i deep conditioner sam u međuvremenu ponovno kupila i nastavljam s korištenjem.


Kako vi njegujete kosu? Imate li iskustva sa Hask proizvodima?



Rebecca

Broj komentara: 6:

  1. Imam dosta zahtjevnu kosu s masnim tjemenom, ali oštećenim i isušenim vrhovima s obzirom da su obojani, pa sam isprobala puno proizvoda. Isprobala sam hask masku u keratin verziji i bila sam prilično zadovoljna. Nisam probala ulje, pa ne mogu govoriti o usporedbi mirisa, ali maska je imala ugodan miris, koji nije bio jak. Nakon korištenja maske, kosa mi je bila mekša te se lakše raščešljavala, nekako se činila življom i zdravijom. U svakom slučaju, s obzirom na cijenu i bolji učinak i od nekih skupljih maski, dobra je investicija. Šteta jedino što nema u većem i boljem pakiranju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je to čuti, možda ipak uzmem i keratin masku. Ne znam zašto mi miris ulja postane tako odbojan haha. Mislim da bi ti ulje onda dobro došlo za te vrhove :) A što se tiče tjemena, moja se kosa isto dosta masti, perem ju svaki drugi dan pa zato izbjegavam stavljanje ikakvih maski blizu korijena.

      Izbriši
  2. Imam Hask ulje od makadamije i jako sam zadovoljna njime. Ne masti mi vrhove, fino zagladi kosu, pruža lakše raščšljavanje, da joj zdraviji izgled i još uz to predivno miriše <3

    Moram probat i od argana :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako probaš javi jel postoji kakva razlika osim mirisa jer ja kada je u pitanju kosa ne primjećujem toliko nijanse u proizvodima :D Ako voliš citrusne mirise, voljet ćeš i argan :)

      Izbriši
  3. Previše sam puta ovo zaobišla, mislim da je vrijeme da ih napokon isprobam!:)
    volim koristiti ulja za njegu kose, ali još nisam našla ni jedno koje me zadovoljilo.

    OdgovoriIzbriši